Lúgosítás
Rengeteg ember, orvos dolgozik azon, hogy egy megfelelõ és mindenkire egyértelmûen mûködõ táplálkozási szabályrendszert hozzon létre. Esetleg egy teljesen új megközelítésbõl próbálja megoldani a problémákat. Sokan közülük nem szakemberek (lásd a 100 féle fogyókúrát, amellyel az embereket kínozzák, és a végén nem mûködik...) A lúgosítás mint módszernek van létjogosultsága, de ahogy még többször le fogom írni: nem lehet az egészséges táplálkozás szabályait figyelmen kívûl hagyni , és csak a lúgosításra rámenni. Ennek súlyos következménye lehet. A lúgosítást mint kiegészítõ és nagyon hasznos technikát kell alkalmazni. A sikerhez így mindkét módszer alapvetõ ismerete szükséges (1-helyes táplálkozás, 2- lúgosítás )
A szervezet anyagcsere folyamatában egy csomó káros anyag képzõdik, illetve a táplálkozással is viszünk be egy sor nemkívánatos anyagot. Ezek különbözõ hatásokat fejtenek ki, köztük kémiai folyamatokat. Azt tudjuk, hogy a lúgok a savakat közömbösítik, így egy semleges pH érték jön létre. A gyomor savat tartalmaz az ételek elsõ számú bontásához, így ez alapvetõen hasznos.
A lúgosítás szabályai szerint az édességek kevésbé savasítanak, így jónak tekinthetõk, ám ha sokat fogyasztunk az komoly elhízást és egyéb problémát okoz.
A probléma forrása: amíg az "ember" vadászott, halászott, addig nem nagyon tartósított, így mindent frissen fogyasztott, ám a rohanó "civilizáció" és kultúra az élelemszerzéstõl a tárolásig mindent felgyorsított, így ma olyan ételeket eszünk, amelyek távol állnak a "frisstõl", de még az egészségestõl is. Az emberi test – ha csak az evolúciót nézzük – nem alkalmazkodott ehhez a gyors változáshoz, amit az élelmiszerek jelentenek. A testét többszörösen túlterheli mérgekkel, és egyéb nem kívánt anyagokkal, így nem csoda, hogy a táplálkozás témakörében keresendõ a megoldás egy része. Azok az ételek, amelyeket ma eszünk, hiányosak. Nem szolgáltatnak sok építõkövet a testnek, hogy helyrehozza magát. Lásd az allergiák, elhízás, egyéb szervi bajok… A lúgosítás is ezért jött létre, hogy orvosolja a problémákat.
Rengeteg étel, ami fínom, savasít vagy valamely káros hatással, mellékhatással együtt nem tesz jót a testnek, de "ezen nõttünk fel". Azt gondolhatjuk, hogy amit a nagyszülõk is ettek, az biztosan egészséges, és ez részben így is van. Csak akkor még kevesebb volt a tartósítószer, és egyéb adalékanyag. Illetve mást használtak ugyanannak a célnak az eléréséhez (ételszínezék, tartósító, stb.) Ma már nem ugyanazt a mérget esszük.

Elérhetőség
Fitten szép az élet ♥
fitten.szep.az.elet(kukac)gmail.com