Diós-kókuszos (paleo) muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 e.k. nyírfacukor
- 15 dkg reszelt alma
- 2 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- fahéj
- reszelt citromhéj
- mazsola
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem a végén teszem bele nyírfacukrot (én kihagytam, mézzel helyettesítettem), majd hozzákeverem óvatosan a sárgáját is. A diót, kókuszt, sütőport összekeverem,
majd hozzáadom a reszelt fahéjas almát,a citromhéjat és a mazsolát is (nem volt otthon, kihagytam).
Összekeverem a tojáshabot a többi összetevővel, hogy ne törjön szét a hab, épp csak összeforgatom.
Szilikonos muffinsütőbe teszem a muffinpapírokat, abba kanalozom a masszát, lazán, nem tömöm meg.
Sütés:
180°C-on, kb. 35 percig sütöm, eleinte alsó-felsősütésen, aztán áttekerem csak alsó sütésre,
mert a belseje nehezebben sül, a teteje pedig könnyen barnul. A sütő alsó szintjére érdemes tenni,
légkeverés nélkül sütve!
Saját tapasztalat:
Én kicsit sokáig sütöttem és kihagytam a mazsolát, így túl száraz lett.
Aki édesebbre szeretné, több mézet tegyen bele, én 1 kiskanállal tettem bele, de kevés volt, nem volt túl édes, sőt, egyáltalán.
A kókuszreszelékkel spóroljunk, mert elveszi az ízét. A diót lehet keverni másfajta diófélével is, pl. mogyoróval vagy mandulával, én ezt tettem! J
Jó étvágyat hozzá!