Fontos, hogy elsősorban tisztában legyünk azzal, mi is valójában a protein.
Erről a cikket megtalálod a "Fontos tudnivalók - Fehérje" közt.
Röviden:
A fehérje (protein) alapvetően fontos az izomnövekedéshez és a száraz izomtömeg fenntartásához.
A protein nem hizlal és nem árt, ha azt testmozgás mellett fogyasszák (persze akkor sem, ha nem), így bátran fogyasztható a nap bármelyik szakában, én többnyire akkor iszom fehérje turmixot, amikor megéhezem két főétkezés közt.
Hozzávalók:
- 1 tasak fehérjepor (Scitec és Biotech-ben is kapható 1 adagos tasak rengeteg ízben, először ezt javaslom, mert lehet, hogy nem ízlik majd. A Scitec-es fehérjék nagyrészét már kipróbáltam, nekem sokkal jobban ízlenek, mint a Biotech-esek, azoknak furcsa "poros" utóízük miatt. A fehérjepor ízesítése ízlés szerint választható a palacsintába, én epresből csináltam.
Ha konkrétan a Scitec-es fehérjéből választunk, ne ijedjünk meg, hogy 2 különböző színű tasak mosolyog ránk a pultról. Annyi a kettő közti különbség, hogy a piros tasakos - lásd kép - emésztő enzimeket tartalmaz, ezért jelenleg 50Ft-al drágább, mint a 250Ft-os kék tasakos és kombinált ízeket tartalmaz - csoki-kókusz, eper-csoki, stb, de az ízeket ráérünk a boltban kiválasztani ízlés szerint.)
- 3-4 db tojásfehérje (a sárgáját fel lehet használni a másnapi reggelihez)
- oliva olaj, kókusz olaj
Elkészítés:
A tojásfehérjét és a port mixerrel kikeverjük. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem kell teljesen habbá verni, kicsit folyósabbra kell hagyni.
A serpenyőt jól megolajozzuk (én ujjal elkentem, hogy jó olajos legyen, így nem ragadt le) és kisütjük rajta a palacsintát. Ne féljünk több olajat használni eleinte, ha leragad, inkább legyen kicsit olajosabb, mint odaégett :)
A végén keverjunk össze egy kis túrót, reszelt almát és fajéjat, majd töltsuk meg vele a palacsintát. Kiváló házi, cukormentes lekvárral vagy olvasztott étcsokoládéval (az igazán edesszájúaknak).
Jó étvágyat hozzá!