4 nagyobb maréknyi dió (mivel a dió drága, én mogyorót használtam)
20 dkg mazsola
1 ek holland kakaópor (azért más, mint a sima, mert zsírszegény)
1 nagy ek kókuszzsír
egy kevés rumaroma
1 tábla étcsoki
Aprítóba tettem négy nagy marék mogyorót, ledaráltam, utána tettem bele a 20 dkg mazsolát, ami így apróra darabolódott. Ment bele egy evőkanál Holland kakaópor, lágyítottam rajta egy nagy evőkanál kókuszzsírral, és tettem hozzá némi rumaromát.
A végeredmény egy formázható keménységű massza, amit kézzel próbáltam csokiformájúra gyúrni és elhelyeztem őket egy sütőpapíron.
Pára feleltt szétolvasztottam a csokit és megkentem vele a rudakat.
Miután kihűlt, betettem a hűtóbe. Másnap igazán finom, isteni és bűntelen édességet kaptam :)
Miközben készítettem ezt az édességet, arra gondoltam, hogy ha egyszer majd gyerekeim lesznek, biztosan ilyen házi készítésű édességet gyártok majd nekik, hogy tudjam, mit is esznek valójában.
Kicsit sem mondanám, hogy kevésbé finom, mint az üzleti, sőt! Sokkal természetesebb és csokisabb íze van.