Baconos sajtos spárga csőben sült krumplival

Íme a világ legegyszerűbb, de annál finomabb étele.

Hozzávalók:

- bacon (én a fittség érzet keltése érdekében feketeerdő sonkát használtam, amit a LIDL-ben lehet kapni)
- csokor spárga (mindegy, hogy zöld vagy fehér
- 1 vöröshagyma
- mozarella sajt ( szintén a LIDL-ben vásárolom, jó a minősége és az ára is)
- krumpli ( a mennyisége attól függ, hányan vagytok)
- oliva olaj
- só

Elkészítés:

A spárgát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük (pár percig forraljuk), lényeg, hogy puha legyen.
kiterítjuk a sonkát (1 szeletet), a spárgát félbe vágjuk és kb. 4-5 fél spárgát 1 szelet mozarellával a sonkával feltekerjük. Ugyan így teszünk, míg a hozzávalók el nem fogynak.

A krumplit megmossuk (héjastól) és feltesszük főzni. Amikor már puha, belevágunk mélyen késsel és a vágásba felkockázott hagymát, sonkát és mozarellát töltünk. Elég nehéz tölteni, mert a krumpli el"törik", de a 3. krumlinál már bele jön az ember. A végén locsoljuk meg oliva olajjal (vagy kókuszolajjal), hogy a krumli ne száradjon ki.
Só csak a krumplinál szükséges, mivel a sonka elég sós és a spárgát is sós vízben főztük, könnyen el lehet sózni, vigyázz :)

Ha a spárga begöngyölve és a krumpli megtöltve, bedobjuk a sütőbe 180-200 fokra és süssük, míg a sajt meg nem barnul a krumpli tetején.

Ezt az ételt érdemes olyan napon fogyasztani, amikor "lazább" étrendet választunk, mert nagyon laktató és nem épp zsírszegény, főleg a krumpli miatt, ami szénhidrát forrás.
Válasszuk inkább ebédre, mint vacsorára.

Jó étvágyat hozzá!

Elérhetőség

Fitten szép az élet ♥ fitten.szep.az.elet(kukac)gmail.com