-csirkemell (adag függő, én 2 személy részére többnyire 0,5kg-t használok, abból marad másnapra is)
-fagyasztott vagy friss kellbimbó
-gomba (csiperkét használtam)
-répa
-foghagyma
-só
-fekete bors
-kókusz olaj
Elkészítés:
A csirkemellet feldarabolom (ki hogyan szereti, én nagyobb darabokban hagytam, lásd. képet és kicsit bevagdostam, hogy jobban átsüljön a közepe), sózom, borsozom. A zöldségeket addig megpuculom és felteszem főzni sós vízbe. Amíg a zöldség kicsit megpuhul, bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
A sós-borsos csirkemellet serpenyőn kicsit megpirítjuk kókuszolajon (oliva is megfelelő). Ha elfehéredett a husi és a zöldség is kicsit puhult, minden hozzávalót beleteszünk egy jénai tálba és 30-40 percig sütjük a sütőben letakarva.