Ebben a hőségben az ember nem is vágyik igazából semmi melegre, így én is olyan ételt készítettem, amit akár hidegen is lehet enni.
Hozzávalók:
- padlizsán
- paradicsom
- paprika
- retek (opcionális, én azért tettem bele, mert sok volt otthon, de ki lehet hagyni vagy kiegészíteni más zöldséggel, itt aztán szabadra lehet engedni a fantáziát)
- vörös hagyma
- bazsalikom, só, bors
Elkészítés:
Érdemes előre felkockázni minden zöldséget, hogy egyszerűsítsük a folyamatot. A hagymát, miután kockákra vágtuk, olajon megpirítjuk. Hogy egy kis levet engedjen, megsózzük, borsozzuk és meghintjük egy csipet bazsalikommal. Folyamatosan adagoljuk a többi zöldséget, kezdjük a legkeményebbel. A padlizsánt hagyjuk a végére, hogy ne főjjön nagyon el.
Kis lángon pároljuk kb fél órát, illetve addig, míg nincs lecsós állaga és nem fől el róla a "lé" (kicsi azért maradjon, hogy ne legyen száraz).
Ezt az ételt szinte egész nap fogyaszhatjuk, én vacsorára ajánlom kiegészítve 1 szelet natúr csirkemellel (akár belekockázva), mivel a zöldség jó rost forrás és főtt állapota miatt könynen emészthető, a csirke pedig a legjobb fehérje forrás, amit ha esetleg végeztünk aznap valamielyen fajta mozgást, a testünk elraktározza az izomzatban és az fejlődik, amíg mi alszunk (de nem, nem leszünk fittness modellek a csirkemelles lecsótól! :))