- 1 kisebb csomag rizstészta (beszerezhető a METRO-ban is)
- zöldségek tetszés szerint (az én variációmban: hagyma, zöldbab, brokkoli, cukkini, karfiol és káposzta)
- fűszerek: bazsalikom, oregánó, só, bors
- paradicsompüré
- fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük és leszűrjük. A zöldségeket (ha fagyasztottal dolgozunk szintén kicsit megfőzzük) felszeletelem akkora darabokra, amekkora gusztusos számunkra egy ételben, olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Itt jöhet a só, amitől a hagyma enged egy kis vizet, amin tudjuk párolni a káposztát. Ha az kicsit megpuhult, akkor a többi zöldséget is hozzáadjuk és nyakon öntjük paradicsompürével. Jöhet a fűszerezés és a fokhagyma.
Amikor minden puha, hozzáadjuk a tésztát, rottyan egyet és kész is.
Ha kevésbé szeretnénk paradicsomosan, akkor vízzel tudjuk higítani, de vigyázzunk, ne legyen vízizű!